menta_marketing_blog_teljesitmeny

TELJESÍTMÉNY NÖVELÉSE A MARKETINGBEN

TELJESÍTMÉNY GÁTJAI, AMIK FOLYAMATOSAN ELLENED DOLGOZNAK

Multitasking: a marketing teljesítményed igazi ellensége, ha több tevékenységet végzel egyidőben, párhuzamosan. Ha ráadásul több képernyőre is koncentrálsz egyszerre, pl. e-mailt írsz a tableteden, közösségi oldalakat nézel a mobilodon és e-mailt írsz a laptopodon, az már egyenesen károsítja az agyadat. A multitasking nagyon negatív hatással van produktivitásodra. Amikor egyszerre több dologgal foglalkozol a figyelmed és a teljesítményed is drasztikusan csökken, lelassítod a tanulási folyamatot és ártasz a rövidtávú memóriádnak is.

Evolúció: a koncentrálóképességed időtartama egyre rövidebb. 2000-ben az átlagos időtartam még 12 másodperc volt. Jelenleg már csak 8 másodperc, ami kevesebb, mint az aranyhalaké, ami kb. 9 másodperc. Ez bizony a teljesítmény egyik legnagyobb veszélye.

Dehidratáció: szintén folyamatos veszélyt jelent rád és a teljesítményedre nézve is. Agyad ugyanis 73%-ban vízből áll. Figyelmedre és memóriádra már egy csupán 2%-os hidratáció csökkenés is negatív hatással lesz.

Irányítás hiánya: a gondolataid fölött ugyanis egyáltalán nem uralkodsz. Agyad kb. 50.000 gondolatot generál egy nap folyamán. Ennek viszont sajnos kb. 70%-a negatív.

ÍGY MAXIMALIZÁLD A NAPI MARKETING TELJESÍTMÉNYEDET

Agyad nagyjából 1 órán át tud aktívan pörögni, utána alacsonyabb állapot következik, kb. 15-20 percig. Érdemes tehát ezt a két állapotot váltogatnod ahelyett, hogy folyamatosan több órát dolgozol, egyszerre több dologra figyelsz, aztán kétségbeesett kísérletet teszel arra, hogy megpróbáld egyben kipihenni az egész munkanapot.

Az ideális munka-szünet arány tehát egészen pontosan – most figyelj – 52 perc munka, 17 perc pihenés. Ha betartod ezt a beosztást, akkor sokkal jobban tudsz majd fókuszálni, produktívabb leszel, és nem utolsósorban kipihentebb is. Állíts be a telefonodon figyelmeztető jelzést, így még ezzel sem kell foglalkoznod! Mit veszíthetsz? Szerintem semmit. Csak nyerhetsz!

Ha pedig úgy érzed, elérted a teljesítőképességed, energiáid, időd határait, keress minket és FULL SERVICE MARKETING szolgáltatásunk 100 bajra is megoldás lesz »»»


KÉRD CÉGEDRE SZABOTT ÁRAJÁNLATODAT!

Benne AJÁNDÉK szolgáltatásokkal akár 65.000 Ft összértékben: