menta_marketing_blog_pantone

PANTONE 2019 ÉV SZÍNE A LIVING CORAL

A Pantone siker-story

A Pantone színintézet minden évben kiválasztja a következő év hivatalos színét. A vállalat évente kétszer titkos találkozókat szervez Európában, ahol a különböző nemzetek csoportjai megvitatják a színszabványokat és döntést hoznak. 2 nap prezentáció és megfeszített vita után választják meg a következő év színét.

Az intézet karrierje 1963-ban indult. És ennek, mi szakemberek igazán hálásak lehetünk, hiszen ők teremtették meg a nyomda- és grafikai ipar, valamint a divat számára a nemzetközi színrendszereket. Egységes színpalettát alkottak, ahol az árnyalatokhoz számokat rendeltek, megkönnyítve ezzel számos iparág munkáját. És a mai napig, még mindig újabb és újabb árnyalatokkal egészítik ki.

Pantone 2019: az év színe egy ügyes marketingfogás

Az év színe valójában egy igen ügyes marketingfogás, ami a 2000-es években indult útjára. Ekkortól minden évben kiemelnek egy árnyalatot, és egy teljes évig csak ezzel foglalkoznak, folyamatos promóciót és hírverést generálva neki. Az év színét előszeretettel használják a divatiparban és a marketing szakmában is. Minden év végén decemberben elérkezik az a pont, amikor a Pantone színintézet bejelenti, mi lesz a soron következő év színe.

Pantone 2019 hivatalos színe a Living Coral

A 2019-es év színe ezúttal az élénk korall fantázianevet viseli, amely igen komoly jelentéssel is bír. Élénk és életigenlő narancs egy kis arany felhanggal, így jellemezte a cég ezt az árnyalatot. Ez a gyönyörű korall szín idén vissza fog köszönni sok designer munkájában, legyen szó bútorokról, ruhákról, vagy akár marketing anyagokról.

A Living Coral szín jelentése

A választásuk azért esett erre a színre, mert véleményük szerint a közösségi média egyre inkább negatív hatással van ránk. Az élénk korall a segítséget, érdeklődést, szeretetet jelképezi, az intimitást és a valódi kapcsolattartást szimbolizálja. A szakemberek indoklása szerint a felgyorsult világunkban, ahol mindent behálóz a technika, a virtuális valóság, minden eddiginél nagyobb szükség van a melegségre, a meghittségre, vidámságra. Szerintük ez a puha, pasztelles korallszín pont ezt az érzést sugározza, de közben mégis árad belőle az energia és az optimizmus.

De ami még fontosabb, a választás természetvédelmi jelentéssel is ír. A klímaváltozás ma már a jelenünk, a téma aktuálisabb, mint valaha. Pusztító hatással van a csodás korall zátonyokra, amelyek mindig is híresek voltak sokszínű élővilágukról.

2019-ben mi is előszeretettel használjuk ezt a színt ügyfeleink grafikai anyagain, hiszen élen járunk a marketing trendekben.

GRAFIKA szolgáltatásainkból itt kaphatsz ízelítőt »»»


KÉRD CÉGEDRE SZABOTT ÁRAJÁNLATODAT!

Benne AJÁNDÉK szolgáltatásokkal akár 65.000 Ft összértékben: