menta_marketing_blog_betoltesi_sebesseg

BETÖLTÉSI SEBESSÉG 3 MÁSODPERC ALATT

A TE WEBOLDALAD BETÖLTŐDIK 3 MÁSODPERC ALATT?

A Google “The need for mobile speed” c. tanulmánya szerint az emberek 53 %-a elhagy egy weboldalt mobilon, ha a betöltési sebesség 3 másodperc fölött van. Fontos, hogy nem wifi hálózaton kell a 3 másodperces weboldalsebességet elérni, hanem bizony a szűkös mobil-adatforgalom mellett. Ez azért is fontos, mert mint a Google már korábban is jelezte: a keresések több mint 50%-a mobilról érkezik.

2011-ben egy 5 másodperces betöltési idővel még a web 25 %-ánál gyorsabb lett volna a weboldalad, 2,9 másodperccel pedig már az 50%-ánál. A Google -egyik webmestereknek készült videójában webáruház esetében- a 2 másodpercen belüli értéket tartja elfogadhatónak. John Mueller, a Google egyik neves szakembere is hasonlóképpen nyilatkozott 2016 decemberében: a HTTP betöltési sebességnek 2-3 másodperc alatt kellene maradnia.

A Google szertin tehát a weboldalaknak, így a Te weboldalad betöltési sebességének is 2-3 másodperc alatti értéket kellene hoznia. De már az is jó lenne, ha sikerülne letornáznod 5 másodperc alá!

A felhasználók 46%-a a webes böngészésben azt tartja a legidegesítőbbnek, amikor várni kell a weboldal betöltődésére. Egy átlagos weboldal főoldala kb. 19 másodpercig töltődik 3G hálózaton, 4G-n kb. 14 másodpercig. A weboldalak 77%-a 10 másodpercnél hosszabb ideig töltődik. Az aloldalak jellemzően fele olyan gyorsan jelennek meg a felhasználók mobileszközeinek kijelzőjén.

WEBOLDALAD LASSÚSÁGÁNAK OKAI A GOOGLE SZERINT

A Google szerint a lassú betöltési sebesség oka elsősorban a fájlméret, az elemek elrendezése és a szerverlekérések száma. A hirdetések, a képek, a videók és a mérési technológia hatására csökken a weboldalsebesség. A Google ezért felhívta a figyelmet arra, hogy most már nem elég, ha egy weboldal rendben megjelenik mobileszközökön. A mobiloldalnak ugyanis gyorsnak is kell lennie. A lassú weboldalak frusztrálják az embereket és persze negatív hatással vannak a weboldalra is.

Ha sikerülne elérni az 5 másodperces weboldalsebesség-értéket, akkor az átlagos 19 másodperces oldalakhoz képest kb. 25%-kal jobb lenne a weboldalad, továbbá kb. 70%-kal lenne hosszabb az átlagos munkamenete, és kb. 35 %-kal csökkenne a visszapattanási aránya is.

A tanulmány emellett kitér a weboldalsebesség és a bevételek közti összefüggésekre is. Persze a bevételeket számos tényező határozza meg, de azoknál a weboldalaknál, melyek 5 másodperc alatt betöltődtek, kétszeresére nőtt a mobilhirdetésekből befolyó összeg a 19 másodperces oldalakhoz képest.

Ha kíváncsi vagy, hogy a te weboldalad hány másodpercen belül töltődik be mobilon, milyen hibák lassítják, és miket kellene kijavítani ahhoz, hogy jobban szerepeljen a Google találati sorrendben, akkor WEBOLDAL ELEMZÉS szolgáltatásunkat neked találtuk ki »»»

Ha pedig olyan weboldalt szeretnél, amit végre a Google is imád és ingyen szállítja neked az új vevőket, akkor kattints ide: WEBOLDAL FEJLESZTÉSE »»»


KÉRD CÉGEDRE SZABOTT ÁRAJÁNLATODAT!

Benne AJÁNDÉK szolgáltatásokkal akár 65.000 Ft összértékben: