Agyad 52-17 perces szabálya

MEGDÖBBENTŐ TÉNYEK AZ AGYADRÓL

A multitasking, azaz ha több tevékenységet végzel egy időben, párhuzamosan, az nagyban megosztja a figyelmedet. De ha több képernyőre is figyelsz egyszerre, például tévézés közben e-mailt írsz a laptopon, közösségi oldalakat nézegetsz a mobilodon, az már egyenesen károsítja az agyadat. A multitasking nagyon negatív hatással van produktivitásodra. Amikor egyszerre több dologgal foglalkozol a figyelmed és a teljesítményed is drasztikusan csökken, lelassítod a tanulási folyamatot és ártasz a rövidtávú memóriádnak is.

Az evolúció sem kegyes hozzád. A koncentrálóképességed időtartama ugyanis egyre rövidebb. 2000-ben az átlagos időtartam még 12 másodperc volt. Jelenleg már csak 8 másodperc, ami kevesebb, mint az aranyhalaké, ami kb. 9 másodperc.

A dehidratáció szintén folyamatos veszélyt jelent rád, az agyadra és a teljesítményedre nézve. Agyad ugyanis 73%-ban vízből áll. Figyelmedre és memóriádra már egy csupán 2%-os hidratáció csökkenés is negatív hatással lesz.

És ne feledkezzünk meg az irányításról sem, azaz annak szinte teljes hiányáról. A gondolataid fölött ugyanis egyáltalán nem uralkodsz. Agyad kb. 50.000 gondolatot generál egy nap folyamán. Ennek viszont sajnos kb. 70%-a negatív.

ÍGY MAXIMALIZÁLD A NAPI TELJESÍTMÉNYEDET

Agyad nagyjából 1 órán át tud aktívan pörögni, utána alacsonyabb állapot következik, kb. 15-20 percig. Érdemes tehát ezt a két állapotot váltogatnod ahelyett, hogy folyamatosan több órát dolgozol, egyszerre több dologra figyelve, aztán kétségbeesett kísérletet teszel arra, hogy megpróbálnád egyben kipihenni az egész munkanapot.

Az ideális munka-szünet arány tehát egészen pontosan – most figyelj – 52 perc munka, 17 perc pihenés. Ha betartod ezt a beosztást, akkor sokkal jobban tudsz majd fókuszálni, produktívabb leszel, és nem utolsósorban kipihentebb is.

 

KÉRD RÉSZLETES ÁRAJÁNLATUNKAT ITT >>>

Ajánlatunkat 24 órán belül megkapod

benne AJÁNDÉK szolgáltatásokkal 88.000 Ft értékben,

100% Garancia-trióval,

start akár 48 órán belül!

 

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is: